Legalscope is een website over advocatuur en rechtspraak in Nederland. Op deze website kun je alles lezen over hoe de rechtsstaat in Nederland is georganiseerd. Welke verschillende partijen bestaan er in Nederland en wat is de machtsverhouding tussen verschillende partijen in Nederland?

 scopeChange492x251Op deze website vind je tevens informatie over de rechtspraak in Nederland. Hoe zit het nu eigenlijk met al die regeltjes, wie neemt een beslissing wanneer twee partijen samen niet meer uit een conflict komen en waar kun je terecht wanneer je het niet eens bent met de uitspraak van de rechter in de rechtbank? Je kunt er op de deze website alles over lezen.

Ook kun je meer informatie vinden over advocatuur, want hoe word je nou eigenlijk advocaat? En wat als je aan de andere kant staat en dus geen advocaat wilt worden, maar er een nodig hebt? Het komt niet zelden voor dat iemand een advocaat nodig heeft, maar eigenlijk geen geld heeft voor juridische hulp. Kortom: lees op deze website alle basisinformatie die je nodig hebt over rechtspraak en advocatuur.